Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede: Criptomoneda cu cea mai rapidă creştere în popularitate

Autor: Alex Ciutacu 23.01.2018

Criptomoneda Ripple a înregistrat cea mai rapidă creştere în popularitate, după ce mai mulţi jucători mari din pieţele financiare, precum UBS sau MoneyGram au anunţat că vor integra moneda digitală în serviciile lor. 

Criptomoneda Ripple a fost considerată în urmă cu o lună „următorul bitcoin”, datorită creşterii impresionante, de la 0,25 de dolari la 3,16 dolari în doar două săptămâni.

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau altcoins. Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede, ICO şi portofele electronice şi cum transformi monedele virtuale în bani adevăraţi

Popularitatea monedei Ripple a venit în urma anunţurilor făcute de unii jucători mari din pieţele financiare ale lumii, precum UBS şi MoneyGram, care plănuiesc să utilizeze moneda digitală în propriile lor servicii şi produse.

Pentru scurt timp, Chris Larsen, co-fondatorul şi CEO-ul Ripple, care a creat criptomoneda cunoscută drept XRP, a devenit unul dintre cei mai mari miliardari ai lumii, în luna decembrie, după ce valoarea monedei digitale a crescut de peste 12 ori de la mijlocul lunii decembrie până în prezent, potrivit Time.

XRP, o criptomonedă creată pentru tranzacţii internaţionale, a înregistrat o creştere record în această iarnă. La mijlocul lunii decembrie, valoarea ei era de 0,25 de dolari, iar miercuri a atins valoarea de 3,16 dolari, potrivit Coinmarketcap. Astfel, XRP a devenit criptomoneda cu a doua cea mai mare capitalizare de piaţă, după Bitcoin.

Forbes relatează că averea lui Larsen este de 37,5 miliarde de dolari, ca urmare a acestei evoluţii, iar publicaţia New York Times scrie că, la începutul săptămânii, valoarea sa atinsesee chiar 59 de miliarde de doalri. Potrivit Forbes, acesta deţine 5,19 miliarde de XRP, şi 17% din compania Ripple.

Prin urmare, Chris Larsen a ajuns unul dintre cei mai bogaţi 16 oameni din Statele Unite, în topul Forbes al miliardarilor americani.

Deşi Bitcoin este în centrul atenţiei în ceea ce priveşte criptomonedele, Ripple, lansat în 2012, vine puternic din urmă.

Larsen a contribuit la fondarea companiei Ripple, care deţine 61,3 miliarde de XRP, din care doar 38,7 miliarde au fost distribuite. Printre utilizatorii criptomonedei se numără Bank of America şi UBS.

De atunci, Ripple a scăzut cu mai mult de 50%, valorând, la momentul redactării materialului 1,24 de dolari la o capitalizare de piaţă de 48,2 miliarde de dolari.