Investigaţie şoc în America: Gigantul industrial General Electric este cercetat de ASF-ul american după ce a anunţat provizioane de peste 6 mld. de dolari în urma unor pierderi ascunse

Autor: Răzvan Botea 24.01.2018

Conglomeratul american General Electric a declarat că este investigat de către SEC (Securities and Exchange Commission, echivalentul ASF-ului românesc) după ce a anunţat provizioane de 6,2 mld dolari pentru asigurări pe termen lung, relatează Bloomberg.

Compania a declarat că va coopera cu autorităţile pentru bunul mers al anchetei, care este în stadiu incipient încă. Directorul financiar Jamie Miller a spus că nu este foarte îngrijorată de problemele apărute la control.

Ryan White, purtător de cuvânt al SEC, a refuzat să comenteze.

General Electric a anuntat săptămâna trecută că dividendele de la GE Capital către compania-mamă vor rămâne suspendate pe o perioadă nelimitată.

GE se străduieşte să îşi sporească profiturile şi se află sub presiunea investitorilor de a reduce costurile şi de a-şi restabili operaţiunile. În luna decembrie a anului trecut, conglomeratul industrial a anunţat că trebuie să renunţe la 12.000 de locuri de muncă.

Acţiunile GE s-au prăbuşit cu aproape 30% în ultimele 12 luni din cauza îngrijorărilor create de generarea insuficientă de cash. Compania a pierdut mai mult de 100 mld. dolari din capitalizarea de piaţă, scria ZF în luna noiembrie a anului 2017.