Directorul hotelului Cişmigiu din Bucureşti: Mai e loc de creştere, dacă politicul nu destabilizează economia şi piaţa

Autor: Mirabela Tiron 25.01.2018

Hotelul Cişmigiu din Bucureşti, una din clădirile monument ale oraşului, a finalizat anul trecut cu un grad mediu de ocupare de 76%, iar pentru acest an obiectivul este ca acest indicator să crească cu 3%, potrivit Georgeta Grecu, directorul general al hotelului.

„Pentru acest an obiectivul este să creştem tariful mediu cu 6%, să depăşim 100 de euro pe camera dublă şi să creştem gradul mediu de ocupare cu 3%. Mai este loc de creştere, dacă politicul nu destabilizează economia şi piaţa“, a declarat pentru ZF Georgeta Grecu.

Unitatea de patru stele din Bucureşti, o clădire emblemă, este controlată de spaniolii de la Hercesa, care au cumpărat clădirea în 2004 şi au transformat-o  într-un hotel de patru stele în centrul Capitalei. Hotelul Cişmigiu din Bucureşti a fost redeschis în decembrie 2012  în urma unei investiţii de 15 milioane de euro. La finalul anului trecut, hotelul, situat chiar în centrul Bucureştiului, pe bulevardul Regina Elisabeta, a aniversat cinci ani de la deschidere şi 100 de ani la construcţia clădirii, în 1912.