Vila Capo de pe Aleea Alexandru a fost cumpărată de un medic stomatolog şi va găzdui un grup de firme din domeniul medical

Autor: Roxana Rosu 25.01.2018

Vila Capo, una dintre proprietăţile emblematice din zona centrală a Bucureştiului, situată pe Aleea Alexandru, în apropierea Pieţei Victorie, a fost preluată de doctorul Radu Ignătescu, dezvoltatorul proiectului Labvision, şi va găzdui o clinică de stomatologie, un centru de producţie de tehnică dentară de înaltă tehnologie, precum şi un centru de educaţie clinică şi tehnică şi transfer de know-how.

Tranzacţia a fost intermediată de firma de consultantă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, clădirea fiind deţinută anterior de Sorin Ghite.

Proprietatea are o suprafata construita de 2.400 de metri patrati, din care suprafata utila reprezinta 1.700 de metri patrati, si o structura formata din doua subsoluri si patru etaje supraterane.

”Principalele motive care ne-au determinat sa alegem Vila Capo pentru dezvoltarea proiectelor noastre sunt specificatiile tehnice, care s-au potrivit perfect conceptului nostru, alaturi de valoarea arhitecturala exceptionala a imobilului. Construind casa in modul in care a facut-o, dl Ghite e autorul unei realizari de exceptie in domeniu, vila fiind unica in peisajul imobiliar de profil al Bucurestiului. Cred acum, ca datoria mea este sa ii continui munca, ridicand valoarea de intrebuintare a unui astfel de imobil la nivelul la care i se cuvine”, a spus Dr. Radu Ignatescu, director general al firmei Labvision.

Vila Capo a fost construita in perioada interbelica, avand elemente Artdeco si accente neoclasice, iar in urma cu trei ani a trecut printr-un amplu proces de reconstructie si tehnologizare.

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanta imobiliara de top pe piata locala, activand in toate segmentele pietei imobiliare. Departamentul de birouri al companiei a inchiriat in 2017 spatii cu o suprafata cumulata de aproximativ 60.000 de metri patrati in cladiri de birouri din Bucuresti si din tara.