Cetelem IFN SA devine sucursală bancară a BNP Paribas Personal Finance

Autor: Roxana Rosu 25.01.2018

Cetelem IFN SA a fuzionat cu BNP Paribas Personal Finance, acţionarul unic al companiei, şi devine sucursală a celei din urmă, sub denumirea BNP Paribas Personal Finance SA Paris, Sucursala Bucureşti, dar activitatea comercială va continua sub brandul Cetelem.

 „Prin această iniţiativă vizăm eficientizarea modelului operaţional al pieţelor din regiune, pentru a susţine livrarea celor mai bune soluţii şi a celor mai competitive servicii pentru clienţii noştri. Suntem convinşi că trecerea Cetelem în această nouă etapă va avea efecte benefice,  atât pentru clienţi cât şi pentru întreaga piaţă românească a creditelor de consum. Cetelem s-a afirmat de-a lungul timpului drept un jucător de top, unul dintre cei mai puternici, iar în urma acestei transformări va beneficia de toate aceste premize pozitive asimilate de-a lungul timpului, la care se adaugă expertiza şi suportul grupului financiar din care face parte”, a declarat Bruno Leroux, CEO Cetelem Romania.

Procesul de transformare are loc ca urmare a deciziei strategice la nivel de grup, ce vizează îmbunătăţirea operaţiunilor în pieţele din Europa Centrală şi de Est, respectiv: Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria, România şi Bulgaria.

Procesul de transformare se va finaliza pe 1 martie  2018, urmând ca după această dată activitatea comercială din România să continue sub brandul Cetelem, o marcă binecunoscută publicului român.

 „Operaţiunile curente ale Cetelem România, precum şi oferta sa de produse şi termenii contractuali, agreaţi deja cu clienţii sau cu partenerii, nu vor fi afectate de procesul de fuziune. Cetelem România va rămâne acelaşi partener responsabil şi îşi va menţine obiectivul principal de a furniza soluţii financiare optimizate, dezvoltate pentru a preveni supraîndatorarea”, a mai declarat Bruno Leroux.

În România, Cetelem ofera credite de consum în magazine, carduri de credit sub sigla MasterCard, credite auto şi credite de nevoi personale cu acordare prin telefon sau Internet, precum şi în reţeaua de agenţii proprii. Cetelem are în oferta sa produse financiare lei, cu rate fixe, permiţând clienţilor companiei să aibă o imagine de ansamblu clară asupra situaţiei lor financiare şi să-şi poată gestiona mai bine bugetul pe toată perioada de creditare.

Cetelem IFN SA a fost infiintat în 2005, după preluarea Credissson International SRL de către Cetelem S.A (actuala BNP Paribas Personal Finance SA), divizia de credite de consum a grupului financiar francez BNP Paribas.

BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pieţei creditelor de consum în Franţa şi în Europa, fiind deţinută integral de BNP Paribas SA

În România, grupul  BNP Paribas este prezent din anul 2007, prin divizia care asigură activităţile de Corporate & Institutional Banking, BNP Paribas Paris SA, Sucursala Bucureşti. În plusm grupul este prezent şi prin alte entităţi: Cetelem IFN SA, Arval(soluţii corporate de management şi leasing operaţional), BNP Paribas Cardif( furnizor specializat de asigurări), BNP Paribas Leasing Solutions ( soluţii specializate de leasing şi rental) şi BNP Paribas Real Estate (tranzacţii, evaluare, managementul proprietăţii, consultanţă)