Gervais Pellisier, CEO al operaţiunilor Orange din Europa: În România vom oferi servicii de transfer de numerar şi credite sub forma unui IFN

Autor: Adrian Seceleanu 25.01.2018

Orange, liderul pieţei de telefonie mobilă din România, va lansa servicii de transfer de numerar şi va oferi credite utilizatorilor prin intermediul unei instituţii financiare nebancare (IFN), a declarat Gervais Pellisier, CEO adjunct şi CEO al Orange Europa în cadrul unei întâlniri cu media şi analişti care are loc la Londra.

“Următoarea ţară în care vom lansa Orange Bank va fi Spania. În România şi în Republica Moldova am luat decizia de a lansa servicii de transfer de numerar şi de acordare de credite prin intermediul unei instituţii nebancare”, a declarat Pellisier.

Grupul francez analizează şi posibilitatea de a intra pe piaţa de energie electrică, aşa cum a făcut-o deja în Polonia, în condiţiile în care compania are expertiza necesară. “Decizia depinde de cadrul de reglementare şi vom analiza fiecare ţară în parte” a spus Pellisier fără a oferi detalii sau a pronunţa numele vreunei ţări.

Convergenţa - respectiv ofertele fix mobil reprezintă “pilonul” strategiei Orange în Europa, a mai declarat Pellisier.

Din punct de vedere al performanţei din anul 2017 cele mai bune pieţe pentru grupul francez au fost Spania, România şi Republica Moldova.