Adrian Tănase susţine luni prima sa conferinţă ca şef al BVB. Trimiteţi către ZF ce întrebări aveţi pentru cel care va conduce bursa în următorii patru ani

Autor: Liviu Popescu 25.01.2018

Adrian Tănase, noul director general al Bursei de Valori Bucureşti, va susţine luni, 29 ianuarie, prima sa conferinţă de presă din această funcţie, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate priorităţile şi planurile cu privire la dezvoltarea pieţei de capital locale.

Puteţi trimite întrebările dumneavoastră pentru noul director general al BVB la adresa liviu.popescu@zf.ro.

Adrian Tănase, fost director de investiţii la NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private din România, a primit marţi aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru funcţia de director general al BVB, operatorul pieţei de capital din România.

Principalul obiectiv al lui Adrian Tănase, care la NN avea sub administrare active de 14 mld. lei, este de a promova piaţa de capital din România de la categoria piaţă de frontieră la cea emergentă. Dar pentru a ajunge acolo, Tănase trebuie să rezolve cea mai adâncă rană a bursei româneşti: lichiditatea scăzută.

Valoarea medie zilnică de tranzacţionare în 2017 a fost de 48 milioane de lei, în creştere faţă precedenţii doi ani, dar sub valoarea din 2014, iar asta chiar dacă în condiţiile în care în anul 2017 s-au listat Digi şi MedLife, ambele incluse în indicele de referinţă BET.

Tănase are şi sarcina de a atrage emitenţi noi, în special din zona privată, precum şi să majoreze numărul investitorilor de retail.

ZF a scris pe 20 noiembrie că pe lista scurtă a BVB pentru un nou director general se află Adrian Tănase de la NN, şi Ciprian Păltineanu, director la UniCredit pe zona de corporate.