Cel mai mare pachet salarial din lume: Elon Musk, creatorul Tesla, va primi 50 de miliarde de dolari dacă îşi va atinge ţintele de profit şi creştere a valorilor acţiunilor

Autor: Alexandra Cepăreanu 25.01.2018

Creatorul Tesla, Elon Musk va primi cel mai mare pachet salarial din lume, acesta ajungând la suma de 50 de miliarde de dolari, dacă va reuşi să îşi atingă ţintele de profit şi de creştere a valorilor acţiunilor, relatează Financial Times.

Musk trebuie să crească valoarea companiei de la 59 de miliarde de dolari la 650 de miliarde de dolari, ceea ce ar face ca Tesla să fie una dintre cele mai profitabile companii din lume, şi ar trebui să aibă un profit de 14 miliarde de dolari sau să crească vânzările la 175 de miliarde de dolari.

Afacerea are ca scop să îl ţină în funcţie pe Musk pentru încă un deceniu, într-un moment în care compania se străduieşte să pătrundă pe piaţa masivă a vehiculelor electrice cu Model 3 şi să planifice o suită de noi linii de vehicule, inclusiv un camion.

Creatorul Tesla, care nu a acceptat până acum să primească salariu de la compania Tesla, are mult mai multe interese, începând cu faptul că este director executiv al grupului SpaceX, care se ocupă cu producerea de vehicule pentru transportul în spaţiu.

În 2012, Musk a mai făcut o astfel de înţelegere, când Tesla trebuia să crească profitul de la 3 miliarde de dolari la 59 de miliarde de dolari, adică să vândă anual 100.000 de maşini în loc de 300.

Cu toate acestea, înţelegerea precedentă a avut obiective operaţionale, care se bazau pe obiectivele de producţie ale vehiculelor, în timp ce înţelegerea actuală necesită ca Tesla să atingă o serie de venituri-ţinte.