PNL afirma că veniturile bugetului consolidat pe anul trecut au fost de 251,8 miliarde de lei, faţă de 254,7 miliarde de lei veniturile bugetate. Finanţel ear fi trebuit să publice ieri pe 25 ianuarie execuţia pe 2017

Autor: Cătălina Mănoiu 26.01.2018

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, joi seară, că ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa a întârziat publicarea execuţiei bugetare pentru că nu vrea să îşi piardă mandatul în şedinţa de vineri a CEX PSD, afirmând că în ceea ce priveşte veniturile Mişa stă ”prost de tot”.

”Am primit o informaţie importantă din statul paralel condus de Dragnea şi Vâlcov. Azi, 25 ianuarie, trebuia publicată execuţia bugetară a anului trecut, însă întârzie să apară pentru că Mişa, probabil, încă mai vrea să fie ministru. Sursele noastre din statul paralel ne spun că situaţia nu e deloc aşa cum a fost planificată. La capitolul venituri, Mişa stă prost de tot şi nu vrea să-şi piarda mandatul mâine la CEX-ul PSD şi de aceea întârzie să iasă cu cifrele”, a scris purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, pe Facebook.

Ionel Dancă a afirmat că veniturile încasate în anul 2017 de către ”guvernele lui Dragnea” au fost mai mici decât cele programate cu circa 3 miliarde de lei.

”Statul a încasat anul trecut 251,8 miliarde lei faţă de programarea iniţială de 254,7 miliarde lei. Dar, nu numai că le lipsesc 3 miliarde de lei din gestiune, ponderea încasărilor în PIB, la finalul anului a scăzut faţă de programarea iniţială cu 1,3% din PIB, de la 31,2% la 29,9%. Asta, în condiţiile în care creşterea economică la 9 luni, de aproape 7%, indică în avans peste prognoza de la începutul anului de 5,2%”, a precizat Dancă.

Purtătorul de cuvânt al PNL susţine că în ceea ce priveşte veniturile fiscale situaţia este ”şi mai gravă”.

”Ponderea lor în PIB este mai mică atât faţă de cât şi-au programat, dar şi faţă de 2016, ajungând la 16,6% faţă de 17,9% în anul anterior. Prin urmare, te intrebi unde sunt banii din creşterea economică care nu vin la buget? Cum sunt convins că Mişa mai vrea ministru, cred încă mai caută răspunsuri”, a conchis Ionel Dancă.