Cine este Victor Negrescu, propunerea PSD pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene

Autor: Simona Tatu 26.01.2018

Victor Negrescu este propunerea PSD pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene. El a ocupat funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene din 27 iunie 2017 şi este din nou propunerea PSD pentru această funcţie.

El a intrat în politică în urmă cu 17 ani, fiind mai întâi simpatizant al Partidului Socialist din Franţa şi ulterior membru al Partidului Social Democrat din România.

Victor Negrescu a absolvit ştiinţe politice în cadrul Universităţii Bucureşti în 2008 şi are un master în afaceri europene şi internaţionale în cadrul Universităţii Pierre Mendes-France din Franţa.

Victor Negrescu şi-a început cariera profesională ca jurnalist la Radio France Internationale, colaborând în paralel cu revista Le Monde diplomatique şi revista Regard.

Începând cu anul 2009, Negrescu şi-a început cariera universitară, mai întăi în cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir, iar în 2012 a început să predea în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

Victor Negrescu a mai lucrat şi în calitate de consilier al secretarului Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaţilor şi vicepreşedintelui Comisiei de Afaceri Legale din Parlamentul European, Titus Corlăţean, dar şi în calitate de consilier la Ministerul Energiei.