Cârnaţii din comerţul românesc conţin coloranţi obţinuţi din INSECTE, fum lichid şi chiar soluţie de dezgheţare a drumurilor

Autor: Florin Casota 28.01.2018

Asociaţia Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România) a analizat 116 tipuri de cârnaţi comercializaţi în marile structuri comerciale şi în magazinele unor producători de produse din carne.

Studiul a fost realizat de către o echipă de experţi ai APC şi au găsit că:

La 88% din cârnaţii afumaţi analizaţi s-a folosit fum lichid sau aromă de fum!

La 84% din cârnaţii analizaţi s-a folosit conservantul nitrit de sodiu!

La 55% din cârnaţii analizaţi membrana folosită este artificială, adică realizată din alginat de sodiu, celuloză, gumă de guar, lactat de calciu, clorură de calciu, colagen de vită şi coloranţi.

Citiţi articolul integral pe Business Magazin.