Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei : „Transferul contribuţiilor sociale ne-a dat peste cap. Salariile directorilor au scăzut cu 10%”

Autor: Roana Rotaru 30.01.2018

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, spune că îi este greu să justifice angajaţilor instituţiei  reducerile salariale cauze de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, în contextul în care instituţia pe care o conduce are rezultate bune, iar economia este în creştere.

„Ce ne-a dat peste cap şi ne-a luat prin surprindere este transferul contribuţiilor, nu legea salarizării. Trebuie să găsim soluţii pentru că e greu de justificat moral, când ţara are o creştere economică puternică, când instituţia merge bine, să le explici unor oameni de ce le scad salariile. Sper să avem argumente convingătoare ca aceste anomalii să dispară(...)Sunt anumite reduceri de salarii 10% la nivelul directorilor”, a spus Bogdan Chiriţoiu în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc astăzi la sediul instituţiei pe care o conduce.

În cei 20 de ani de activitatea, Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi de circa 600 mil. euro, potrivi reprezentaţilor instituţiei. Pentru anul 2018 Consiliul Concurenţei are alocat un buget total de circa 11 mil. euro, din care ponderea salariilor este de 90%.