Noul ministrul al Sănătăţii, Sorina Pintea: Obiectivul meu principal este legat de cele trei spitale regionale

Autori: Oana Despa , Mediafax 30.01.2018

"Obiectivul principal, în acest moment, pentru mine, este legat de spitalele regionale. Oamenii au nevoie de aceste spitale. Suntem la o limită şi trebuie să le facem. Cunosc foarte bine Clujul pentru că este mai aproape de Baia Mare şi este neapărat necesar, şi în Iaşi şi în Craiova. Aş vrea să ajung în fiecare spital judeţean din ţară pentru că oamenii se plâng de prea multe ori şi, din păcate, de cele mai multe ori au dreptate, dar sunt convinsă că doar văzând cu ochii mei, voi putea, împreună cu cei de acolo, să găsim soluţii. Aş vrea să dăm o mai mare libertate autorităţilor locale pentru a avea în grijă de aceste spitale pentru că le au în grijă, dar de cele mai multe ori nu le îngrijesc aşa cum trebuie", a declarat, Sorina Pintea, la preluarea portofoliului de la Sănătate.

În ceea ce priveşte criza medicamentelor, Pintea a precizat că doreşte să introducă un barem minimal pe fiecare patologie, dar urmează ai aibă o discuţie în acest sens cu comisiile de specialitate din minister. De asemenea, noul ministru a subliniat că schimbarea mentalităţilor ar putea fi rezolvarea multor probleme din sistemul de sănătate.

"În general, pacienţii privesc spitalul ca pe un duşman şi viceversa (...). Pacientul trebuie să intre cu încredere în spital. Cei care lucrează în spital trebuie să fie conştienţi că sunt acolo să aibă grijă de pacienţi. Nu ştiu dacă o să pot să schimb mentalităţi, dar o să încerc. Cu toţii trebuie să dorim. În momentul în care pacientul intră în spital el nu are voie să cumpere nimic, lui trebuie să îi fie asigurate toate lucrurile", a adăugat Sorina Pintea.

Întrebată dacă va avea timp să pună în practică tot ceea ce îşi propune, ţinând cont că nu se ştie cât va dura mandatul pe care tocmai l-a preluat, Sorina Pintea a spus : "Va dura acest mandat pentru că eu am lucrat la programul de guvernare. Sunt foarte multe chestiuni acolo în care cred foarte mult".

Marţi, Sorina Pintea a preluat mandatul de ministru al Sănătăţii de la Florian Bodog.