McDonald’s a încasat o lovitură în câştiguri în urma modificărilor fiscale

Autor: Răzvan Botea 03.02.2018

Modificările fiscale din SUA au lovit McDonald’s în al patrulea trimestru şi aceasta a fost cauza pentru care câştigurile au fost mai mici decât aşteptările investitorilor de pe Wall street. Acţiunile lanţului de restaurante au scăzut cu 0,73% până la valoarea de 176,46 dolari marţi dimineaţă, relatează Business Insider.

McDonald’s a raportat câştiguri de 0,87 dolari per acţiune, departe de valoarea de 1,60 dolari aşteptată. Diferenţa ar proveni dintr-o taxă introdusă odată cu modificările fiscale din SUA care se plăteşte o singură dată şi care a costat compania 0,84 dolari per acţiune.

Veniturile au fost de 5,34 mld. dolari, mai mari decât veniturile aşteptate de analişti de 5,23 mld. dolari. Vânzările au crescut cu 4,5%, conform aşteptărilor.

„Am servit mai mulţi clienţi şi mai des şi astfel am atins cele mai bune vânzpri din ultimii 6 ani, valoarea acţiunilor a crescut şi am înregistrat progrese uimitoare privind dezvoltarea platformelor pentru livrări, comenzi şi plăţi de pe telefonul mobil ”, a declarat directorul executiv Steve Easterbrook.

Directorul financiar Kevin Ozan a spus că McDonald’s va investi 2,4 mld. anul acesta, concentrându-se pe remodelarea locaţiilor existente astfel încât să corespundă proiectului ”Experience of the Future”, care îşi propune un update al restaurantelor.