Top 100 cele mai mari tranzacţii din istoria României: mutări de peste 30 mld. € au definit piaţa de fuziuni şi achiziţii în capitalism

Autor: Cristina Roşca 30.01.2018

♦ Trei tranzacţii de peste 1 mld. euro s-au semnat până acum în România, în sectorul bancar, telecom şi energie, dar niciuna în ultimul deceniu ♦ Pragul de intrare în top 100 cele mai mari mutări din M & A a sărit de 100 mil. euro ♦ Dintre mutările de anul trecut, 12 şi-au făcut loc în clasamentul celor mai mari 100 de tranzacţii din istoria României ♦ Printre acestea se numără şi listarea la BVB a operatorului telecom Digi, singura listare din top.

Cele mai mari 100 de tranzacţii care s-au semnat în România au o valoare totală de peste 30 de miliarde de euro, arată o analiză a Ziarului Financiar care a luat în calcul mutările anunţate după 2000, mai exact în cea mai prolifică perioadă a economiei locale. Analiza a luat în calcul valorile anunţate ale tranzacţiilor, iar în cazul în care acestea nu sunt publice, s-a făcut o estimare pe baza informaţiilor din piaţă.