Ana Cernat poate să preia conducerea Alior Bank. Polonezii au renunţat în 2017 la Claudia Butac ca CEO al sucursalei de la Bucureşti

Autor: Claudia Medrega 31.01.2018

Ana Cernat, care a fost în ultimii doi ani director general adjunct retail la Banca Românească, ar putea să preia conducerea sucursalei din România a băncii poloneze Alior Bank, cel mai nou star al industriei bancare poloneze, specializat pe furnizarea de servicii digitale, potrivit unor surse bancare.

Desemnarea unui nou şef vine după ce polonezii de la Alior au renunţat la finalul anului trecut la Claudia Butac ca CEO al sucursalei de la Bucureşti, la doar un an de când devenise director general.

Plecarea Claudiei Butac de la Alior a survenit la puţin timp după lansarea Telekom Banking - care oferă servicii bancare digitale în parteneriat cu Telekom România.

Înainte de a ajunge la Banca Românească, care a semnat anul trecut acordul de preluare de către OTP Bank România, Ana Cernat a lucrat un an la altă subsidiară locală a unui grup polonez - Idea Bank - unde a fost executive vice president retail. Între 2014 şi 2015, ea a ocupat aceeaşi poziţie la Romanian International Bank. Cea mai mare perioadă de timp, Ana Cernat a lucrat la Bancpost. Ana Cernat a absolvit Facultatea de Litere în cadrul Universităţii ,,Babes-Bolyai“ Cluj-Napoca şi deţine o diplomă de Master of Business Administration, Programul MBA Româno-Canadian.