Cum te poţi angaja în cea mai de lux linie aeriană din lume? Secretele unei stewardese

Autor: Alex Ciutacu 31.01.2018

Profesia de însoţitor de zbor în cadrul companiei Emirates este, după spusele unora, printre cele mai grele profesii din lume, de la pălăria roşie şi rujul asortat, până la zâmbetul impecabil şi machiajul perfect, fiecare detaliu contează, potrivit Business Insider.

Potrivit însoţitorilor de zbor de la clasa întâi, aceştia trebuie să se conformeze unui set de reguli foarte strict, cum ar fi un anumit tip de culoare a părului sau o anumită nuanţă de machiaj.

Joanna Collins, stewardesă la clasa întâi în cadrul Emirates, a povestit pentru publicaţia Town & Country că pentru a progresa la clasa premium, trebuie să treci printr-un training riguros.

Printre primele lucruri pe care trebuie să le cunoşti foarte bine se numără tipurile de vinuri şi de şampanie de la bord.

„Când serveşti chestii precum Dom Perignon şi Bordeaux, trebuie să ştii foarte bine ceea ce torni în pahar”, a spus ea. „ Trebuie să ştim diferenţa între vinurile lumii noi şi vinurile lumii vechi, şi să cunoaştem foarte bine şampaniile, bourbon-ul, tipurile de whiskey şi alte băuturi spirtoase”.

„În clasa economică există o singură tavă de mâncare, dar la clasa întâi avem veselă şi tacâmuri de argint, astfel încât aperitivele, felul principal şi deserturile sunt servite separate, în momente separate, iar clienţii pot cina la comandă, când vor ei”, spune ea. „Suntem învăţaţi toate etichetele de conduită valabile în cadrul unui restaurant precum şi ce tip de farfurie se potriveşte cărui tip de mâncare”.

Collins povesteşte că printre regulile de bază cele mai imporante sunt cele legate de aspectul estetic.

„Companiei Emirates îi place uniformitatea”, spune ea pentru revistă. „ Unghiile tale pot fi doar nud, în roz deschis sau poţi avea o manichiură de tip French. Toate avem variaţii diferite de ojă roşie.