Piaţa de fuziuni şi achiziţii, la maximul ultimilor şase ani. „Cele mai mari cinci deal-uri vin din domenii diferite, semn că economia e echilibrată. Investitorii pariază pe România şi în 2018”

Autor: Cristina Roşca 01.02.2018

♦ În 2017 s-au semnat peste 150 de tranzacţii care au avut ca ţintă o companie locală sau cu activitate semnificativă în România, valoarea totală a acestora sărind de 3,2 mld. euro ♦ Cele mai mari zece mutări au ţinut în spate 65% din valoarea pieţei, semn că încă există o polarizare ♦ Valoarea medie a unei tranzacţii a sărit de 21 mil. euro, faţă de 14 mil. euro în 2016.

„Activitatea economică spec­­taculoasă şi creşterea PIB-ului pe mai multe pie­ţe din Europa Cen­trală şi de Est a făcut ca numărul de tranzacţii totale să posteze un avans de 6%. În 2017 au apărut o serie de staruri regionale. Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a crescut sănătos, cu 13% în volum şi 64% în valoare”, spun Helen Rodwell şi Radivoje Petrikic, parteneri CEE corporate practice în cadrul casei de avocatură CMS. Aceasta a lansat un raport regional pe piaţa de fuziuni şi achiziţii împreună cu Euromoney (EMIS).