Cum a condus noul ministru al sănătăţii spitalul judeţean din Baia Mare. Medic: „A avut idei clare şi o susţinere politică destul de bună, care s-au materializat în bani pentru spital“

Autor: Georgiana Mihalache 01.02.2018

Preluarea mandatului ministerului sănătăţii în noul guvern PSD de către Sorina Pintea, de profesie economistă, este privită cu optimism de reprezentanţii pacienţilor, consultanţi sau medici, care se uită la modul în care noul ministru a condus timp de cinci ani spitalul judeţean din Baia Mare. Pintea trebuie să gestioneze un buget de circa 8,8 miliarde de lei şi un sistem marcat anul trecut de crize încă nerezolvate date de lipsa de medicamente şi accesul limitat al pacienţilor la servicii medicale.

„Am fost unul dintre cei care au fost împotriva numirii ca director a unei economiste şi ulterior mi-am dat seama că a fost mai bine cu o economistă decât cu colegii de dinainte. Sorina Pintea a fost fermă, a avut idei clare, a avut o susţinere politică destul de bună, care s-a materializat în bani care au venit clar mai mult decât înainte. E perioada în care nu am avut lipsuri. Tot în perioada aceasta am primit şi câteva aparate pe care nu le-am avut înainte şi urmează să mai primim. Rolul meu e să lucrez şi rolul managerului e să furnizeze cadrul legal şi materialele necesare pentru a putea lucra”, a spus pentru ZF medicul Liviu Dragomir, şeful secţiei de urologie din spitalul judeţean „Dr. Constantin Opriş“ din Baia Mare.