Proprietarii mallului Electroputere Parc Craiova cumpără cu aproape 10 mil.euro două terenuri de lângă centrul comercial

Autor: Roxana Rosu 01.02.2018

Electroputere SA Craiova a vândut două terenuri şi clădirile aferente către firma Electroputere Parc, dezvoltatorul mallului cu acelaşi nume, preţul total fiind de 9,88 milioane euro, din care 7,7 milioane euro au fost achitaţi la data semnării contratului.

Restul de 2,18 milioane euro vor fi achitaţi în termen de maxim 30 de luni de la data semnarii contractului, se arată în anunţul publicat la BVB.

Tranzacţia a vizat un teren de 23.094 mp şi unul de 14.936 mp, ambele în Craiova, plus construcţiile de pe ele.

”Vânzarea activelor nu va influenta activitatea curenta a societatii, fiind vorba de imobile neutilizate in activitatea curenta”, spun reprezentanţii Electroputere SA.

Electroputere Parc a fost achiziţionat în sptembrie 2016 de grupul francez de real estate Cat­invest, care deţine şi administrează şi alte centre comerciale din Europa de Est (galeriile co­merciale Carrefour Orhideea şi Cora Pantelimon din Bucureşti, Carre­four TOM din Constanţa, Auchan Savoya Park din Budapesta şi Tesco Borska Pole din Plzen).

Compania a anunţat de anul trecut intenţia de a extinde centrul comercial de la Craiova.

Catinvest activează, totodată, pe piaţa rezidenţială şi comercială din Franţa. În total, Catinvest deţine şi administrează peste 500.000 de metri pătraţi de spaţii în Franţa şi în Europa de Est.

Producătorul de transformatoare Electroputere Craiova (simbol bursier EPT) are o capitalizare bursieră de 30 mil. lei, iar o acţiune se trazacţiona cu 0,0330 lei în cea mai recentă şedinţa BVB.