George Maior va fi audiat în 27 februarie în Comisia SRI. Manda: Azi nu am intrat în detalii

Autori: Petriana Condrut , Mediafax 02.02.2018

Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, George Maior, va fi audiat în data de 27 februarie, ora 11.00, în comisia de Control al Serviciului Român de Informaţii, a anunţat Claudiu Manda, şeful comisiei, după o discuţie de mai bine de o oră cu George Maior.

"Am discutat partea de proceduri. A fost o discuţie corectă, normală şi foarte deschisă şi este interesat să clarifice aspectele care îl vizează. Nu am discutat în detaliu, am spus că vom discuta şi aborda subiectele discutate de cei care au venit la comisie, cele care sunt în spaţiul public", a declarat vineri, Claudiu Manda, şeful Comisiei de de Control SRI.

George Maior este aşteptat, în data de 27 februarie, la Comisia SRI, după ce vineri a discutat mai bine de o oră cu şeful comisiei, Claudiu Manda. Discuţiile au avut loc departe de ochii jurnaliştilor, care nu au avut deloc acces în Parlament pe perioada întâlnirii.

"În discuţiile pe care le-am avut cu domnul Maior a spus că vrea să vină la comisie, să lămurească toate aspectele care îl vizează, că este inclusiv în interesul domniei sale, că doreşte să vină cu un material despre cum a fost activitatea în perioda în care a fost directorul SRI, de când a ajuns, cum a găsit, cum era când a plecat de pe acea funcţie şi şi-a arătat disponibilitatea de a răspunde şi de a lămuri toate aspecte care îl vizează. A fost o discuţie de aproape o oră în care am explicat inclusiv cum se desfăşoară lucrările în cadrul comisiei. (...) Nu am discutat în detaliu nimic. (...) Nu am trecut în revistă vreun subiect pentru că aceste lucruri trebuie să le discutăm în cadrul comisiei", a mai spus Manda.

Acesta aspect a fost criticat şi de aleşii USR care organizaseră o conferinţă de presă, dar la care nu au ajuns jurnaliştii, din cauza măsurilor luate.

Numele lui George Maior a fost invocat în mod repetat de către cei audiaţi în Comisia de Control a SRI cu privire la faptul că acesta avea cunoştinţă de implicarea în toate structurile ale serviciului.