Cartofii prăjiţi de la McDonald’s ar putea să vindece calviţia: Studiul care spune că o substanţă conţinută de aceştia duce la apariţia de fire noi de păr

Autor: Răzvan Botea 17.02.2018

Cartofii prăjiţi de la McDonald’s ar putea fi leacul pentru ceva mai mult decât foamea.

O echipă de cercetători japonezi, în cadrul unui studiu asupra celulelor stem, s-ar putea să fi găsit o cale să vindece calviţia folosind un ingredient din renumiţii cartofi prăjiţi de la McDonald's, conform Fox News.

Cercetătorii de la Universitatea Naţională Yokohoma au descoperit substanţa chimică dimetilpolisiloxan, un compus ce este folosit în uleiul de la cartofii prăjiţi care ajută să nu sară uleiul, şi care produce creşterea masivă a părului la şoarecii de laborator.

Metoda simplă s-a dovedit a crea cu succes foliculi, celule din care vor creşte fire de păr, conform studiului. Odată transplantaţi pe spatele şoarecilor de laborator, foliculii au produs fire de păr în acea zonă.

Deşi metoda a fost folosită doar pe şoarecii de laborator, cercetătorii sunt de părere că tehnica poate fi aplicată şi la om cu acelaşi succes.

„Această tehnică simplă este foarte robustă şi promiţătoare. Noi sperăm ca prin aceasta vom contribui la îmbunătăţirea terapiei de regenerare a părului pierdut”, a spus profesorul Junji Fukuda, în cadrul studiului.