Secretarul american de Stat, Rex Tillerson: Rusia va suporta noi consecinţe, dacă se va implica în alegerile din SUA din acest an

Autori: Marian Avram , Mediafax 07.02.2018

Declaraţiile lui Tillerson vin în contextul în care directorul CIA, Mike Pompeo, a avertizat că Rusia va încerca să se implice în alegerile americane din acest an.

”Sunt foarte multe feluri în care ruşii se pot implica în alegeri. Pot folosi foarte multe mijloace. Şi observăm anumite comportamente. O serie de alegeri importante sunt organizate în acest an, care se va încheia cu alegerile din Statele Unite”, a declarat Tillerson, într-un interviu acordat pentru Fox News.

”Cred că este important să transmitem acelaşi mesaj Rusiei. Vedem ceea ce faceţi şi trebuie să vă opriţi. În caz contrar, nu faceţi decât să atrageţi noi consecinţe asupra voastră”, a afirmat Tillerson, adăugând că este foarte dificil de prevenit o eventuală implicare a Moscovei în algerile din SUA.

Alegerile intermediare din SUA vor avea loc în luna noiembrie.

Potrivit serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.