Legea prevenţiei a fost publicată în Monitorul Oficial. Contravenţiile din nu mai puţin de 70 de acte normative sunt anulate la prima constatare

Autor: Georgiana Mihalache 08.02.2018

Legea prevenţiei, publicată luni în Monitorul Oficial, cuprinde 70 de acte normative şi mai multe prevederi pentru care prima amendă în cazul încălcării acestora se anulează dacă cei vizaţi corectează greşelile. Printre acestea, în domeniul fiscal se numără nedepunerea unor declaraţii fiscale, dar pe listă sunt şi lipsa unor detalii de pe facturi, cum ar fi codul unic de înregistrare, sau tăierile neautorizate de copaci.

„În domeniul fiscal, printre contra­venţiile ce fac obiectul acestei legi şi pe care le-am văzut ca fiind sancţionate mai des în practică de către organele fiscale este nedepunerea la termen a declaraţiilor fis­cale, inclusiv în ceea ce priveşte declaraţia infor­mativă 394 (privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional - n.red.) sau a declaraţiilor recapitulative pri­vind TVA”, a spus pentru ZF Alex Milcev, lider asistenţă fiscală la EY România.