One United demarează o investiţie de 100 mil. euro într-un proiect imobiliar pe fosta platformă Automatica

Autor: Bogdan Alecu 09.02.2018

Compania One United Properties, dezvoltator imo­bi­liar specializat pe proprietăţi rezidenţiale în Bucureşti, con­trolată de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, va investi 100 mil. euro într-un proiect imobiliar care pre­vede construcţia a trei clădiri de apartamente şi un turn de birouri pe fosta platformă Automatica, de la intersecţia dintre b-dul Mircea Eliade şi Calea Floreasca. Pe aceeaşi platformă, cei de la Auchan vor restaura şi moderniza fosta hală a uzinei Ford din perioada interbelică.

„Lucrările la One Mircea Eliade si One Tower vor de­mara luna aceasta. Începem întâi cu licitaţia pentru in­cin­tă, pentru groapă şi pereţi laterali, după care vom or­ga­niza o licitaţie pentru antreprenor general. Fosta hală Ford aparţie Auchan, iar cel mai probabil ei vor lucra cu o companie cu experienţă în restaurare“, a spus Victor Căpita­nu, fondator al One United. Astfel, o zonă abando­na­tă de ani buni dintr-una dintre cele mai exclusiviste zone ale Bucureştiului va fi repusă în circuitul comercial, schimbând cartierul din jurul ei.

Proiectul imobiliar va include o componentă de rezi­den­ţial, reprezentată de proiectul One Mircea Eliade ală­turi de One Tower, o clădire de birouri de 24.000 mp su­prafaţă închiriabilă. Zona comercială va fi dezvoltată de Auchan Româ­nia, iar întreaga dezvoltare este autorizată pentru o supra­fa­ţă de 125.000 mp construiţi (73.000 mp suprateran şi 52.000 mp subteran). Cele trei turnuri care se vor ridica în cadrul proiec­tu­lui re­zidenţial One Mircea Eliade vor însuma 250 de apar­ta­mente exclusiviste (2 turnuri P plus 15, 1 turn P plus 20), cu ve­dere panoramică spre Parcul Floreasca şi Lacul Floreasca.

Clădirea de birouri One Tower (P plus 16) va beneficia de o suprafaţă pe etaj de 1.450 mp.