Reprezentantul Rusiei la UE critică lipsa de voinţă politică a Europei pentru ridicarea sancţiunilor

Autori: Andrei Ionascu , Mediafax 09.02.2018

"Uniunea Europeană nu a introdus noi sancţiuni. Sancţiunile care au fost impuse în anii anteriori au fost prelungite. Din nefericire, asta înseamnă că Uniunea Europeană nu are încă suficientă voinţă politică pentru o schimbare de abordare necesară privind politica faţă de Rusia", a spus Chijov.

Diplomatul rus a remarcat faptul că tot mai mulţi politicieni din Europa sunt în favoarea eliminării sau diminuării sancţiunilor împotriva Rusiei.

"Aş dori totuşi să clarific faptul că nu negociem cu Uniunea Europeană cu privire la sancţiuni. În plus, nu cerem nimănui să le elimine. Este o decizie eronată luată chiar de Uniunea Europeană şi ei trebuie să o anuleze", a adăugat Vladimir Chijov.

În altă ordine de idei, reprezentantul permanent al Rusiei la UE susţine că ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar a unit celelalte state membre.

"Brexit a adus împreună celelalte 27 de state membre UE. Dacă cineva din Marea Britanie se aştepta ca ţările rămase să facă paşi în aceeaşi direcţie şi să faciliteze discuţiile Londrei cu UE, atunci au calculat greşit. A avut loc un efect invers: procesul de negociere [între Marea Britanie şi UE] continuă să se desfăşoare conform formulei <<27 contra unu>>", a spus Chijov.