Ce avere are Elon Musk, geniul din spatele Tesla şi omul care a intrat în istorie după ce a produs şi lansat alături de Space X cea mai puternică rachetă din lume

Autor: Răzvan Botea 10.02.2018

Miliardarul american Elon Musk la 46 de ani este al 41-lea cel mai bogat om din lume cu o avere estimată la 21 mld. dolari, conform topului miliardarilor al Bloomberg. Este co-fondator şi directorul executiv al Tesla Inc., Boring Co. şi SpaceX, compania ce a lansat cea mai puternică rachetă în spaţiu - Falcon Heavy.

După ce a făcut avere în IT prin dezvoltarea şi vânzarea serviciului de plăţi online PayPal, Musk a pornit proiecte şi mai îndrăzneţe. Inginer şi antreprenor, Musk înfiinţează şi dezvoltă companii care răspund unor probleme de mediu, sociale şi economice ale omenirii. Deşi lucrează între 80 şi 100 de ore pe săptămână, Musk are cinci copii şi este sursa de inspiraţie pentru personajul Tony Stark în seria de filme Iron Man.

Elon Musk s-a născut În 1971 În Africa de Sud. Pasionat de computere, Musk a creat până să împlinească 12 ani un joc video, numit Blastar, pe care l-a vândut pentru circa 500 de dolari. Studiile universitare le-a început în Canada, de unde s-a transferat la Universitatea din Pennsylvania, unde a obţinut diplome în economie şi fizică. Ulterior a fost admis la Stanford, în California, pentru un doctorat în fizică.

Săptămâna trecuta, Elon Musk a vândut aruncătoare de flăcări produse de Boring Company (Compania Plictisitoare). Succesul a fost incredibil, în doar 4 zile s-au vândut toate cele 20.000 de aruncătoare de flăcări, acestea generând un venit de 10 mil. dolari. Musk scria pe facebook într-o postare: „Aparent, unele agenţii vamale spun că nu vor permite expedierea a ceva ce se numeşte aruncător de flăcări. Aşa că am redenumit produsul ”non-aruncător de flăcări” (n.r. eng not a flamethrower)”.

California a suferit devastări incendiare în ultimele luni, însă Musk a făcut glume pe Twitter toată săptămâna, postând că dacă arma nu îi ajută pe clienţi într-o apocalipsă cu zombi atunci li se vor da banii înapoi. Marţi, Elon Musk a postat un link cu melodia „I Don't Want to Set the World on Fire” („Nu vreau să pun lumea pe foc”)

Compania SpaceX a lansat, marţi seara, cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy, la bordul căreia s-a aflat automobilul directorului companiei Elon Musk, relatează The Associated Press.

Propulsată de 27 de motoare, racheta Falcon Heavy este concepută să trimită sateliţi pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte.

Elon Musk a confirmat oficial că la bordul navei s-a aflat automobilul său Tesla Roadster, ce va fi amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de de kilometri de Pământ. Racheta lansată marţi reprezintă un pas important pentru SpaceX, compania privată care a dezvoltat propulsoare reutilizabile pentru rachete astfel încât zborurile spaţiale să fie mai accesibile şi să faciliteze drumul primilor oameni către Marte.

Falcon Heavy are o putere de tracţiune de 2.500 de tone, echivalentul a 18 avioane Boeing 747. Operaţiunea de lansare s-a desfăşurat fără probleme.
 

O poveste incredibilă în America: O femeie inginer român a dezvăluit şi pus în discuţie calitatea automobilelor Tesla şi a fost dată afară imediat de celebrul Elon Musk

Într-un articol publicat astăzi de Wall Street Journal legat de Tesla şi Elon Musk intervine şi numele Cristinei Bălan, un inginer proiectant de la uzina Tesla din California. Ea a dezvăluit faptul că problemele legate de calitate au crescut pe măsură ce producţia Tesla Model S a urcat. La începutul anului 2014 ea a văzut aliniate maşinile cu probleme la nivelul plafonului interior, unde au apărut rosturi tot mai mari, pe măsură ce producţia creştea. După ce Cristina Bălan a ridicat problema, a fost forţată să demisioneze, potrivit declaraţiilor sale consemnate de Wall Street Journal. După ce a părăsit Tesla i-a spus lui Elon Musk faptul că inginerii pun componente defecte în maşină, cu toate că ştiu despre probleme. Compania a refuzat orice comentariu pe această temă.

Articolul din WSJ aduce în discuţie faptul că Elon Musk, copilul-minune al industriei auto, anunţa de-a lungul anilor cifre spectaculoase pentru Tesla, dar când veneau rezultatele, acestea mereu ratau proiecţiile. WSJ aminteşte că dacă anunţi anumite ţinte pe care ştii nu le poţi îndeplini eşti pasibil de pedeapsă, potrivit legilor din SUA. 

În ultimii cinci ani, Tesla nu a reuşit să îşi atingă mai mult de 20 dintre proiecţiile pe care le-a făcut şi a ratat toate cele 10 ţinte propuse cu diferenţe de aproape un an, potrivit Wall Street Journal.