Cum a transformat piaţa imobiliară faţa Bucureştiului: Din foste fabrici au răsărit malluri şi centre de birouri, iar zone abandonate au fost transformate cu sute de milioane de euro

Autor: Bogdan Alecu 12.02.2018

♦ Dincolo de cele circa 40 de foste platforme industriale transformate în centre comerciale sau birouri, alte 300 de hectare de teren din cel puţin 16 platforme industriale aşteaptă investiţii ♦ În afară de marile platforme, sunt alte loturi de teren care au transformat complet zonele.



Ultimii 28 de ani de capitalism au transformat puternic faţa Bucureştiului, care dintr-un oraş industrial s-a tranformat într-unul al serviciilor, iar muncitorii au lăsat locul corporatiştilor.

Dincolo de cele circa 40 de foste platforme industriale transformate în centre comerciale sau birouri, alte 300 hectare de teren din cel puţin 16 alte foste platforme industriale din Capitală aşteaptă investiţii. În afară de marile platforme, sunt alte loturi de terenuri care au transformat complet zonele în care se află.

„Toţi dezvoltatorii îşi doresc să construiască proiecte comerciale care să devină un reper al zonei. Acest lucru este foarte dificil însă în marile aglomerări de clădiri de birouri (de exemplu: Floreasca - Barbu Văcărescu, Dimitrie Pompeiu - Pipera), unde accentele înalte sunt cele mai simple modalităţi de evidenţiere a clădirilor, în defavoarea celor arhitecturale“, explică Sebastian Dragomir, Director Office Advisory, Colliers International România.