Mihai Chişu, unul dintre cei mai vechi brokeri din piaţă, îşi încheie activitatea la Palatul Victoria pentru că noul premier nu i-a solicitat serviciile

Autor: Liviu Popescu 13.02.2018

Mihai Chişu, unul dintre cei mai vechi brokeri de pe piaţa de capital din România, şi-a încetat activitatea în cadrul guvernului în condiţiile în care fostul premier Tudose, care îl cooptase pe Chişu în vara anului 2017 pentru a îi fi consilier, a demisionat luna trecută. Noul premier, Viorica Dăncilă, nu l-a păstrat astfel în funcţie pe Mihai Chişu.

Brokerul spune pentru ZF că proiectele sale viitoare se vor concentra tot pe piaţa de capital. În declaraţia de avere depusă în august 2017 brokerul are declarat un cont curent de 26.380 de lei la ING Bank, deschis în anul 2006.

Chişu a lucrat în perioada 2013-2016 la firma de brokeraj Swiss Capital, în top trei cele mai mari din România. Din 2008 şi până în 2013, Chişu a fost broker la IFB Finwest, după ce anterior a lucrat pentru Egnatia Securities, Alpha Finance şi European Securities. Chişu şi-a început cariera de broker în 1996, la Gelsor, firma de brokeraj a lui Sorin Ovidiu Vântu.