Cu maşina la priză: Renovatio şi Telekom Croaţia investesc într-o reţea de “benzinării” electrice. 23 de încărcătoare vor fi gata anul acesta

Autor: Roxana Petrescu 13.02.2018

Grupurile Renovatio şi Telekom Croaţia vor monta anul acesta 23 de staţii de încărcare rapidă în România, planurile celor doi investitori fiind ca în termen de trei ani să ajungă la 69 de staţii de încărcare rapidă şi 4 ultra-rapidă în România şi Croaţia.

Întregul proiect are o valoare de 4,28 milioane de euro, din care 80% reprezintă finanţare europeană. Cea mai mare parte a investiţiilor vor fi realizate în România unde se vor monta 53 de staţii de încărcare rapidă şi 3 staţii de încărcare ultra-rapidă.

“Staţiile instalate în acest proiect, vor asigura infrastructura necesară pentru călătorii pe distanţe lungi, facilitând adopţia vehiculelor electrice în România. Am început implementarea proiectului în 2017 în locaţiile Deva şi Piteşti, am continuat la începutul acestui an cu Bucureşti, Târgu Mureş şi Timişoara, iar până la sfârşitul lui 2018 urmează să instalăm încă 23 de staţii de încărcare rapidă. Sprijinim astfel dezvoltarea transportului ecologic şi realizăm interconectarea cu restul Europei”, a declarat Alexandru Teodorescu, director general al diviziei de mobilitate electrica in cadrul Renovatio.