Accident grav la Galaţi: Şase persoane rănite, în urma impactului dintre un autobuz cu pasageri şi un tir

Autori: Petre Mazilu , Mediafax 14.02.2018

Tirul şi autobuzul s-au ciocnit la ieşirea din oraşul Galaţi pe o porţiune de drum în curbă şi cu vizibilitate redusă, deoarece pe acolo se face trecerea pe sub un pod.

Din primele date, şoferul autotrenului nu a adaptat viteza la carosabilul umed, a intrat pe contrasens şi a lovit în plin autobuzul care aparţine transportatorului public de persoane din Galaţi.

„Autotrenul se îndrepta dinspre Galaţi spre localitatea Smârdan, iar autobuzul venea din sens opus. Cele două maşini s-au ciocnit sub un pod. Poliţiştii se află la faţa locului, fac cercetări, se pare că şoferul autototrenului nu a redus viteza” a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

În urma accidentului cel puţin şase persoane au fost rănite, dintre care trei se află în stare gravă. Două persoane au primit primele îngrijiri medicale la faţa locului şi apoi au fost transportate la spital cu ambulanţele SMURD.

Şoferul autobuzului a rămas încarcerat iar pompierii încearcă să-l scoată dintre fiare pentru a-l transporta la spital.

„În total, sunt şase răniţi. Sunt trei victime încadrate la cod verde, adică au leziuni uşoare. Alte două au leziuni mai grave, sunt transportate la spital cu ambulanţele SMURD. În cazul şoferului, acesta trebuie să fie descarcerat, se lucrează la descarcerare, nu ştim cât de grav este lovit”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

La faţa locului intervin două autospeciale ISU, inclusiv cea de victime multiple, plus maşina de descarcerare şi autoutilitarele pompierilor.

Traficul auto în zonă este blocat.