Cooperativa agricolă „Ţara mea” din Vaslui, care livrează carne, lactate, ouă şi legume în Kaufland, şi-a bugetat investiţii de 9 mil. euro în 2018

Autor: Roana Rotaru 15.02.2018


Cooperativa agricolă „Ţara mea” din Vaslui, care livrează carne, lactate, ouă şi legume de 26 mil. euro retailerului german Kaufland, şi-a bugetat investiţii de 9 mil. euro în 2018, bani ce vor fi investiţi în deschiderea unei noi fabrici de lactate şi în modernizarea a două dintre fabricile de lactate existente, potrivit reprezentanţilor cooperativei.  

„Cu 3 fabrici aflate în  Buzău, Arad şi Ploieşti, Cooperativa Ţara Mea produce lactate româneşti în valoare de 500.000 euro/lună. În două luni se va deschide fabrica de la Bârlad, în urma unei investiţii de 7 mil. euro. Alte 2 mil. euro sunt alocate pentru modernizarea fabricilor de la  Berca (Buzău) şi Arad”, a spus Florin Burculescu, preşedintele cooperativei Ţara Mea.

La Bârlad se construieşte o fabrică de lactate care urmează să livreze peste 80 de tone de lactate lunar. Fabrica va fi gata în două luni şi necesită o investiţie de 7 mil. euro.