Lidl aduce la Bucureşti o divizie internaţională a grupului german

Autor: Bogdan Alecu 16.02.2018

Retailerul german Lidl, parte a grupului Schwarz, va aduce la Bucureşti anul acesta o divizie internaţională, iar aceasta va avea birourile în vechiul sediu al discounterului din proiectul Pipera Business Tower din zona Dimitrie Pompeiu, potrivit datelor din piaţă.

Lidl, care în Pipera avea şase etaje complete, a păstrat trei, cu o suprafaţă de circa 2.700 mp, suficient pentru cel puţin 250 de angajaţi. Cea mai recentă mutare a unei divizii în România a fost cea a Leaseplan, care va deschide la Bucureşti un centru pentru 400 de angajaţi. De asemenea, şi London Stock Exchange caută în Bucureşti 6.500 mp de birouri pentru a muta aici un centru de servicii.

Lidl a finalizat luna trecută noul său sediu din Capitală, con­­struit de Skanska în zona Aviaţiei. Acesta are o su­pra­faţă uti­lă de circa 12.500 mp în care lucrează 315 sala­riaţi, având loc pentru un total de 360 de angajaţi. „Noul sediu este cel mai ambiţos proiect din istoria Lidl în România. Am ales pentru acesta tehnologii cu un impact redus asupra me­diu­­lui şi din resurse regenerabile. Spre exemplu, sistemul de ră­cire şi încălzire utilizează energie geotermală, iar acesta uti­li­zează 34 km de ţevi îngropate în pământ“, a spus Frank Wagner, executivul care conduce operaţiunile Lidl pe plan local.

Compania nu a comunicat valoarea investiţiei, însă având în vedere suprafaţa, tehnologiile şi facilităţile, cel mai probabil cifra se ridică la cel puţin 25 mil. euro, potrivit datelor din piaţă.