Fornetti mai deschide 80 de patiserii şi ajunge la aproape 800 de magazine

Autor: Simona Tatu 16.02.2018

Fornetti România, companie care deţine cel mai extins lanţ de patiserii de pe plan local, are în prezent 702 ma­ga­zine în sistem de franciză şi vrea să mai deschidă până la finele anului încă 80 de unităţi.

„Strategia Fornetti Group presu­pu­ne o extin­de­re a brandului în ţă­ri­le euro­pene, în special cele din par­tea cen­tral-es­tică. În Ro­mâ­nia avem un to­tal de 702 maga­zi­ne des­chise în sis­tem de fran­ci­ză, din care 118 des­chi­se în anul 2017. În 2018 in­ten­ţionăm să mai des­chidem încă 80 de magazine“, a spus pentru ZF Toth Csaba, directorul general al Fornetti România.

Firma Fornetti România SRL care ad­ministrează patiseriile a avut anul tre­cut o cifră de afaceri de 180 mil. lei (40 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de anul precedent. În 2018 compania aş­teap­­tă afaceri de 190 mil. lei (42 mil. euro).

În România, Fornetti este liderul pie­ţei de patiserii şi covrigării, având o co­tă de piaţă de 6%, potrivit datelor com­­paniei de cercetare de piaţă Euro­monitor. Pe piaţa locală de patiserie compa­nia concurează cu nume precum Paul, ANA Pan, Luca sau Patiseria Tineretului.

În urmă cu doi ani, compania a înce­put un proces de modernizare a ma­ga­zinelor din sistemul de franciză care va fi finalizat la sfârşitul acestui an. Până în prezent circa 60% dintre ma­gazine au fost modernizate.