Gigantul Amazon a fost sancţionat cu 1,2 milioane de dolari pentru că a permis comercializare unor pesticide ilegale în cadrul platformei

Autor: Alex Ciutacu 16.02.2018

Compania Amazon a fost sancţionată cu suma de 1,2 milioane de dolari de Agenţia pentru Protecţia Mediului deoarece gigantul a comercializat pesticide ilegale prin intermediul platformei, potrivit Associated Press.

Aceasta este una dintre cele mai mari penalizări aplicate sub incidenţa legii federale a pesticidelor.

Autorităţile federale transmit că gigantul Amazon a comis peste 4.000 de încălcări ale legii – începând din 2013 – prin faptul că a vândut şi distribuit pesticide importate, care nu aveau licenţă de comercializare în Statele Unite.

Pesticidele au fost vândute de utilizatori independenţi care le-au comercializat prin intermediul platformei Amazon.

În cadrul unei declaraţii, Amazon a transmis că una dintre „priorităţile principale” este conformarea la aceste reglementări şi că lucrează la o serie de măsuri împotriva comercianţilor externi care nu se conformează.

În octombrie 2016 compania a contactat oamenii care au achiziţionat pesticidele ilegale şi i-a îndrumat să le arunce. În schim, compania a făcut refinanţări în valoare totală de aproximativ 130.000 de dolari.