Robert Redeleanu va fi din aprilie CEO al UPC în Polonia şi Ungaria, un business de aproape 1 mld. $ pe an, cu peste 2,5 mil. de clienţi. Mihnea Rădulescu devine şef în România

Autor: Adrian Seceleanu 16.02.2018

Grupul american Liberty Global, cel mai mare furnizor global de cablu şi internet fix, l-a promovat pe Robert Redeleanu într-un nou rol la nivelul operaţiunilor din Europa Centrală şi de Est, de CEO al subsidiarei din Polonia cu păstrarea aceleiaşi funcţii şi pentru compania din Ungaria.

Redeleanu, care şi-a început cariera în cadrul Liberty în 2013, când a devenit director de marketing al subsidiarei din România, va fi astfel CEO peste un business anual de aproape 1 miliard de dolari pe an, cu peste 2,5 milioane de clienţi şi 5,2 milioane de abonamente. În Polonia Redeleanu se va întâlni cu un fost competitor din România: francezul Jean Francois Fallacher, fost CEO al Orange România în perioada 2011-2016, care conduce subsidiara Orange.

Robert Redeleanu îi succede lui Frans-Willem de Kloet, actualul CEO UPC Polonia, care a decis să părăsească Liberty Global.

De notat este că directorul operaţional al Liberty Global  pentru întreaga Europă Centrală, inclusiv pentru Austria şi Elveţia, este Severina Pascu. Severina Pascu a fost numită managing director pentru UPC Ungaria şi UPC România în 2013. Înainte de această numire a fost, din 2011, director general al UPC România. Anterior, în perioada 2008-2011 a fost director financiar al UPC România.

Robert Redeleanu va renunţa însă la poziţia de CEO din România, care va fi preluată de la 1 aprilie de Mihnea Rădulescu, în prezent vicepreşedinte pentru operaţiunile B2B ale UPC din regiune, conform datelor companiei.

“Sunt încântat să preiau noua responsabilitate în cadrul UPC CEE şi să mă alătur echipei UPC Polonia. Vreau să mulţumesc echipei mele din România pentru rezultatele extraordinare pe care le-am obţinut în aceşti cinci ani şi pentru pasiunea cu care am reuşit constant să oferim cele mai bune experienţe digitale pentru clienţii noştri. Mă bucur că Mihnea va conduce o echipă excelentă şi o companie în continuă creştere şi îi doresc mult succes în noul rol”, a declarat Robert Redeleanu. 

“Preiau conducerea unei echipe cu rezultate remarcabile, care a reuşit atât în 2017, cât şi în anii anteriori, să aibă o creştere accelerată pentru toate segmentele de business. Sunt convins că împreună vom continua strategia foarte bine definită a UPC de a aduce clienţilor produse şi servicii inovatoare la cele mai înalte standarde şi vom duce mai departe povestea de succes a companiei UPC România.”  a declarat Mihnea Rădulescu.

Mihnea Rădulescu şi-a început cariera în cadrul Liberty Global în 2013 în România unde, ca parte a echipei locale de management a dezvoltat şi implementat o serie de proiecte strategice de succes. Din 2015, Mihnea Rădulescu a fost numit Vice-preşedinte responsabil pentru proiectele strategice şi membru în echipa de top management a UPC în regiunea Europa Centrală şi de Est. Din 2016 a preluat atribuţiile de coordonare ale diviziei Business-to-Business ale întregii regiuni CEE, obţinând rezultate deosebite în ansamblul rezultatelor companiei. Anterior experienţei din Liberty Global, Mihnea Rădulescu a facut parte din echipa Roland Berger Strategy Consultants din România timp de aproape şapte ani, acoperind prin proiectele derulate o arie variată de domenii, cum ar fi dezvoltarea de strategii de creştere sau integrări de companii în industrii precum telecom, bunuri de larg consum sau retail.

Mihnea Rădulescu are o diplomă de master la Norwegian School of Management din Oslo şi este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti (Relaţii Economice Internaţionale).