Simona Halep îşi continuă drumul spre numărul 1 WTA, după ce s-a calificat în semifinalele turneului de la Doha

Autori: Claudiu Giurgea , Mediafax 16.02.2018

Simona Halep a început perfect meciul cu Catherine Bellis. A făcut break chiar la primul serviciu al meciului şi a profitat de cele 12 erori neforţate ale adversarei în faţa căreia nu a cedat niciun game. A câştigat primul set după doar 31 de minute. Setul secund a început tot cu Simona Halep în prim plan. Numărul doi mondial a câştigat primul punct pe serviciul adversarei, însă Bellis a făcut imediat rebreak-ul, profitând şi de prima dublă greşeală a româncei din acest meci şi a preluat conducerea, 2-1, după ce şi-a câştigat serviciul. La 3-2 pentru Bellis a urmat cel mai lung game al meciulul, câştigat de sportiva noastră după 12 minute, urmat de un break rapid. La 4-3 Halep şi-a pierdut serviciul după două greşeli neforţate. La 5-4, înainte de a servi pentru câştigarea meciului, Halep a cerut intervenţia lui Andrei Pavel. Şi de data aceasta antrenorul Simonei s-a dovedit decisiv. Halep s-a impus cu 6-4 în setul secund, după o oră şi 22 de minute.

În penultimul act al competiţiei, Simona Halep o va întâlni pe Garbine Muguruza, locul 4 mondial şi a patra favorită a turneului din Qatar. Sportiva din Spania este la a doua întâlnire cu o româncă la Doha, după ce a eliminat-o în turul 3 pe Sorana Cârstea.

Pentru calificarea în semifinalele turneului Premier 5 de la Doha, Simona Halep va primi un cec în valoare de 147 750 de dolari şi 350 de puncte WTA.