Mişcare importantă: Ryanair, cel mai mare low cost din Europa, închide baza de la Timişoara din cauza performanţei slabe

Autor: Mădălina Panaete 22.02.2018

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, va renunţa începând cu 25 martie la baza din Timişoara, unde alocase o aeronavă. Rutele către Milano şi spre Bucureşti vor fi operate în continuare, chiar şi în programul de vară. Pe de altă parte, celelalte rute vor fi operate până la finalul programului de iarnă, care se încheie pe 25 martie.

În prezent, Ryanair operează zboruri spre mai multe destinaţii din Italia (Milano Bergamo), Germania (Berlin, Dusseldorf, Frankfurt), Belgia (Bruxelles), Marea Britanie (Londra Stansted), dar şi spre Bucureşti. După 25 martie vor mai fi operate doar rutele din şi spre Milano şi Bucureşti. Pasagerii afectaţi de anularea acestor zboruri vir fi anunţaţi prin e-mail sau SMS şi li se vor returna banii sau oferi rute alternative.

„Regretăm închiderea bazei din Timişoara începând cu 25 martie, decizie luată din cauza performanţei comerciale slabe. Două rute către Milano şi Bucureşti vor fi operate în continuare şi în sezonul de vară 2018”, a spus David O’Brien, Chief Commercial Officer al Ryanair.

Decizia Ryanair vine la mai puţin de o lună după ce un alt operator low-cost a anunţat că renunţă la rute din şi spre Timişoara. Compania aeriană Blue Air, deţinută de an­tre­prenori locali, a renunţat la zborurile din Timişoara spre Cluj şi Iaşi (şi retur), motivând neînţelegeri cu repre­zentanţii aeroportului din Timişoara.

Acestea au fost singurele rute operate de către compania româ­nească de pe acest aeroport, însă Blue Air mai opera şi curse sezoniere, în timpul verii spre Constanţa, conform celor mai recente date. Aceste rute au fost operate mai puţin de un an. Cu toate acesta, compania românească nu are o bază la Timişoara, aşa cum este cazul Ryanair.