După un mandat de un deceniu, Cristian Colţeanu pleacă de la GE

Autor: Roxana Petrescu 23.02.2018

Cristian ColŢeanu, cel care în toamna anului 2007 a preluat funcţia de director general executiv pentru Ro­mânia, Bulgaria şi Republica Mol­do­va al GE, a părăsit la începutul acestui an grupul ame­rican, pu­nând punct unuia dintre cele mai longe­vi­ve man­date de manage­ment de pe plan local.

Plecarea sa de la vârful opera­ţiu­nilor re­gionale ale GE are loc într-unul dintre cele mai de­licate momente pen­tru conglomeratul ame­rican, marcat de pră­buşirea acţiunilor şi a businessului pe energie.

Înainte de a intra în mediul de busi­ness, Col­ţeanu a acumulat o lungă ex­pe­rienţă diplo­matică, fiind în perioada 2003-2007 ambasador al României în Italia, după ce anterior fusese secretar de stat în Ministerul Afacerilor Ex­terne, între 2000 şi 2003.

„Cristian Colţeanu, preşedintele GE România, Bulgaria şi Republica Mol­dova, a anunţat la mijlocul lunii de­cembrie 2017 planu­rile sale de a-şi con­ti­nua cariera în afara or­ga­ni­zaţiei Ge­neral Elec­tric, începând cu da­ta de 1 ianuarie 2018“, spune Peter Stracar, preşe­dinte şi CEO al GE Europe.

Potrivit infor­maţi­ilor din piaţă, funcţia lui Colţeanu a dispărut după ple­carea acestuia, entităţile pe care GE le are în ţările pe care acesta le super­viza urmând să rapor­teze direct către grup.