Încă un pas către 100 mil. €. Horaţiu Ţepeş a majorat afacerile Bilka cu 50%

Autori: Alina-Elena Vasiliu , Ştefan Stan 23.02.2018

Producătorul de învelitori metalice Bilka Steel din Braşov, deţinut de omul de afaceri Horaţiu Ţepeş, a încheiat anul 2017 cu afaceri de 394 de milioane de lei (86 de milioane de euro), în creştere cu 45% faţă de 2016, când a înregistrat afaceri de 271 de milioane de lei.

Cea mai mare pondere în vânzări au avut-o produsele destinate segmentului rezidenţial (cu 90% din total), în timp ce divizia de industrial a adus zece procente.

„Am ajuns anul trecut la 57.000 de sisteme complete pen­tru acoperiş produse şi comercializate. Consumul de oţel prevopsit este materia prima utilizată pentru 95% din pro­dusele pe care le comercializăm. La Bilka am înre­gistrat în 2017 un consum de 80.000 de tone de oţel pre­vop­sit, fiind cel mai mare consumator de oţel prevopsit din estul Europei“, spune Horaţiu Ţepeş.

Piaţa de acoperişuri a înregistrat anul trecut o creştere medie de 10%, ajungând la aproximativ 38 milioane de metri pătraţi, potrivit datelor Bilka. Producătorul esti­mea­ză o pondere a acoperişurilor metalice în totalul pieţei de acoperişuri de 70%, urmând ca pe termen scurt şi mediu să depăşească această cotă. Potrivit estimărilor jucătorilor, piaţa de acoperişuri se si­tuează între 150 şi 180 de mil. euro, luând în cal­cul nu doar ţigla metalică, ci şi pe cea din ceramică sau din beton.

Creşterea afacerilor Bilka a venit în contextul în care piaţa construcţiilor rezidenţiale şi industriale a continuat să crească în ultimul an, în timp ce investiţiile publice sunt în cădere liberă.