Şeful Telekom România, întrebat dacă este pregătit de o fuziune Vodafone - UPC: Sper să fie ei gata. Tranzacţia este ca Yeti - Omul Zăpezii toată lumea vorbeşte de el - dar nimeni nu l-a văzut

Autor: Adrian Seceleanu 23.02.2018

Tranzacţia prin care compania de telefonie mobilă Vodafone ar urma să preia compania de cablu UPC inclusiv pe piaţa din România a început să devină o legendă precum cea a lui Yeti - Omul Zăpezii despre care toată lumea vorbeşte, dar pe care nimeni nu l-a văzut, a declarat Miroslav Majoros, CEO al grupului Telekom România, în cadrul unei întâlniri cu media, răspunzând unei întrebări ZF dacă este gata pentru o asemenea evoluţie pe piaţa locală.

“Sper că ei (Vodafone şi UPC - n. red.) sunt gata de tranzacţie. Este ca Yeti - toată lumea vobeşte despre el dar nimeni nu l-a văzut”, a comentat Majoros.

Grupurile Vodafone şi Liberty Global au reluat recent discuţiile privind o potenţială combinare a operaţiunilor în Europa, România fiind astfel una dintre ţările potenţial vizate, conform mai multor articole din presa internaţională dar şi a informaţiilor oficiale transmise de cele două părţi. Grupul Vodafone a anunţat oficial că discuţiile vizează achiziţia operaţiunilor UPC de pe mai multe pieţe.

Piaţa de telecom din România a avut anul trecut o valoare de 3,7 mld. euro, cel mai mare segment fiind cel al telefoniei mobile.