Best of ZF Power Summit ’18: Camelia Ene, MOL: Sperăm să deschidem 14 staţii electrice şi să menţinem ritmul pe partea de benzinării

Autor: Roxana Petrescu 26.02.2018

♦ România şi Serbia sunt ţările în care MOL a deschis cele mai multe benzinării anul trecut, câte şapte în fiecare ţară, în contextul în care grupul a terminat 2017 cu 1.881 de staţii, cu 86 mai puţine comparativ cu 2016. În Ungaria, Croaţia, Italia şi Slovenia, MOL a închis benzinării.



MOL România, al patrulea cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală, a ter­minat anul cu 213 ben­zinării faţă de cele 206 pe care compania le avea la începutul lui 2017.

„Am vrea să menţinem acest ritm de creştere şi pentru anul acesta“, a declarat Camelia Ene, country chairman & CEO la MOL România, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a ZF Power Summit. Extinderea reţelei de benzinării de anul trecut a avut loc în contextul în care compania a înregistrat volume de vânzări în creştere cu aproape 8%. În timp ce vânzările de benzină s-au menţinut la un nivel constant, cele de motorină au avansat cu peste 10%, al doilea cel mai bun procent înregistrat la nivel de grup, după cel din Ungaria.