Protest în Piaţa Victoriei. Manifestanţii cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader

Ziarul Financiar 25.02.2018

Peste o mie de persoane protestează, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei, manifestanţii solicitând demisia ministrului Justiţiei, fiind nemulţumiţi de solicitarea lui Tudorel Toader de revocare a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Manifestanţii scandează "Demisia", "Tudorele, nu uita, va veni şi ziua ta!", "Jos comunismul!" sau "Nu suntem o naţie de hoţi" şi au adus pancarte cu mesaje precum "Susţinem DNA şi o justiţie independentă! Codruţa, keep it up!".

Jandarmii au montat garduri de protecţie în zonă.

La ora transmiterii ştirii, în Bucureşti se înregistrează minus 5 grade Celsius şi ninge.

Organizarea protestului s-a făcut pe reţelele de socializare.

"Ministrul justitiei, Tudorel Toader a decis, fara sa aduca argumente, declansarea procedurii de revovcare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Da, stim, DNA-ul este foarte deranjant pentru cei care toaca banii romanilor si vor sa traiasca linistit cu asta. Apropos, in 2016, DNA, doar in dosarele de mare coruptie, a urmarit recuperarea sumei totale de 667 milioane euro. Adica bani furati de la romani de catre corupti. NU RENUNTAM, nu acceptam un abuz facut o gasca de infractori . Duminica ne vedem in fata la Guvern pentru a cere demisia ministrului inJustitiei", se arată pe pagina de socializare a evenimentului.