Timmermans: Verificarea activităţii magistraţilor trebuie făcută de magistraţi, nu de politicieni

Autor: Petriana Condrut 01.03.2018

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat joi, la Bucureşti că verificarea activităţii magistraţilor trebuie făcută de magistraţi, nu de politicieni, iar din punctul de vedere al Comsiei nu este nimic în neregulă cu justiţia.

"Convingerea mea este că activitatea de a verifica magistraţii trebuie făcută de magistraţi. Dacă sunt cazuri în sistemul judiciar, tot sistemul judiciar trebuie să le verifice, nu politicieni şi nici de oameni din Executiv. Părerea Comisiei este că nimic nu e în neregulă cu Justiţia. Desigur, pot fi aduse îmbunătăţiri", a declarat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Întrebat dacă a văzut la Bucureşti raportul care stă la baza cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, prim-vicepreşedintele CE a confirmat, dar a evitat să se pronunţe.

"Am văzut raportul, dar nu sunt judecător, nu e treaba mea dacă sunt afirmaţii corecte sau greşite. Spun că dacă sunt acuzaţii la adresa unui magistrat atunci trebuie ca cineva din sistemul judiciar să se ocupe de aceste afirmaţii", a mai spus Timmermans.