Începe războiul centru – periferie pe piaţa birourilor. David Hay, CEO al AFI Europe: „Companiile încep să vadă beneficiile mutării în oraş, spre deosebire de zonele mărginaşe“

Autor: Roxana Rosu 04.03.2018

RTC Proffice Experience, companie de papetărie şi birotică, şi Ecovis România, specializată în oferirea de servicii financiar-contabile, au închiriat 1.000 de mp în AFI Tech Park, noul parc de business dezvoltat de AFI Europe în Bucureşti.

RTC Proffice Experience a închiriat 650 mp GLA în clădirea AFI Tech Park 1, iar Ecovis România aproximativ 350 mp, cele două companii alăturându-se firmelor care au închiriat deja spaţii de birouri în noul centru, respectiv World Class (1.500 mp), Quick Service Restaurant „1 Minute” (110 mp) şi Game World Group (2.000 mp).

Contractele de închiriere deja semnate, precum şi alte acorduri cadru pentru alte suprafeţe din clădire, reprezintă un grad de ocupare de aproape 40% din AFI Tech Park 1, în prezent fiind în derulare discuţii avansate şi cu alte companii din IT&C, pharma şi FMCG.

Termenul de livrare pentru prima clădire de birouri, care dispune de o suprafaţă totală închiriabilă de 20.000 mp de birouri Clasa A şi 2.000 mp de zonă comercială, este estimat pentru luna mai a acestui an. Clădirea poate găzdui până la 3.000 de angajaţi.  

„AFI Tech Park, noul nostru reper de business din Bucureşti, atrage tot mai multe companii care au înţeles oportunitatea de a închiria spaţii de birouri într-o clădire Clasa A în apropiere de centrul oraşului, precum şi beneficiile relocării activităţii lor în oraş, spre deosebire de zonele mărginaşe, care au devenit mai puţin atrăgătoare. În acelaşi timp, companiile au înţeles nevoile angajaţilor de a eficientiza timpul petrecut către şi dinspre locul de muncă”, spune David Hay, CEO AFI Europe România.

AFI Tech Park cuprinde două clădiri de birouri de opt etaje (P+8) şi un turn de birouri de 14 etaje, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 56.000 de metri pătraţi, înconjurată de peste 5.000 mp de spaţii verzi.

Proiectul este localizat la cinci minute de centrul oraşului şi zona Unirii, în apropierea hotelului JW Marriott şi a Palatului Parlamentului. Spaţiile de birouri din AFI Tech Park dispun de cele mai înalte specificaţii din punct de vedere tehnic şi sunt proiectate să obţină cea mai înaltă recunoaştere pentru clădiri verzi, primind deja pre-certificarea LEED Platinum pentru utilizarea tehnicilor şi tehnologiilor de construcţie, proiectare şi operare cu impact minim asupra mediului.  

AFI Tech Park include şi o sală de conferinţe comună de 400 de metri pătraţi pentru a fi utilizată de viitorii chiriaşi ai clădirii.

Procesul de închiriere a fost intermediat cu succes de către Colliers International, reprezentată de consultanţii Lucian Opriş şi Alexandru Orzea.