Nu mai sunt profitabile hotelurile? Chinezii de la HNA Group vor să se retragă din celebrul lanţ hotelier Hilton

Autor: Alex Ciutacu 04.03.2018

Grupul de investitori chinezi HNA Group plănuieşte să îşi vândă participaţiile din compania americană care deţine zeci de hoteluri Hilton şi alte proprietăţi, accelerând astfel planurile de a renunţa la activele deţinute pe plan extern, după o reglementare a guvernului chinez cu privire la investiţiile de peste hotare, potrivit Wall Street Journal.

Park Hotel & Resorts, un fond de investiţii listat la bursa din New York, care deţine resorturi Hilton, o serie de centre, hoteluri în aeroporturi şi alte proprietăţi de-a lungul ţării, a semnalat că HNA plănuieşte să vândă „unele sau toate” participaţiile din miza de 25% pe care o deţine în companie.

Vânzarea acţunilor ar fi făcută printr-una sau mai multe runde de tranzacţionare, care vor fi programate în funcţie de condiţiile de piaţă şi de o serie de alţi factori, transmite compania.

Miza HNA Group în compania valorează în acest moment aproximativ 1,4 miliarde de dolari.

Park Hotels s-a născut din compania Hilton Worldwide Holdings la începutul anului 2017.

HNA, un conglomerat care investeşte masiv în multe business-uri la nivel global, începând de la linii aeriene până la hoteluri, a fost una dintre cele mai active companii private din China pe piaţa de achiziţii, iar în toamna anului 2016 a achiziţionat 25% din compania Hilton Worldwide de la firma de investiţii Blackstone Group LP pentru suma de 6,5 miliarde de dolari.

La momentul achiziţiei, preşedintele şi CEO-ul Hilton Worldwide, Christopher Nasetta, a spus că HNA va fi „un investitor pe termen lung şi un partener strategic”, potrivit unei declaraţii publice.

Hilton Worldwide s-a despărţit în trei companii listate, printre care Park Hotels şi o altă firmă numită Hilton Grand Vacations, iar HNA a primit participaţii de 25% în fiecare dintre aceste trei companii.