Tal Roma, AFI Europe: Există mult potenţial pe piaţa rezidenţială datorită cererii ridicate. Dar piaţa va fi afectată dacă leul va continua să se devalorizeze, iar dobânzile vor creşte

Autor: Bogdan Alecu 05.03.2018

♦ Întocmai precum în 2007 şi 2008, piaţa imobiliară locală este inundată de noi dezvoltatori de proiecte rezidenţiale care vor să dezvolte sute şi mii de apartamente în următorii ani. Diferenţa, în opinia lor, constă în dezvoltarea pe etape şi în faptul că în ultimii zece ani s-a acumulat multă cerere în piaţă. 



AFI Europe România are în plan să construiască în următorii 6-7 ani un proiect rezidenţial care va include 2.000 de apartamente în zona Bucureştii Noi din Capitală, în apropierea staţiei de metrou Laminorului, acesta fiind primul proiect rezidenţial demarat pe piaţa locală de către grupul israelian. Oficialii companiei spun că în piaţă există în continuare cerere mare pentru rezidenţial, cerere care vine după mai mulţi ani în care piaţa s-a aflat la un nivel mai scăzut.

„Premisele pentru piaţă sunt unele foarte bune, mai ales dacă ne uităm la cum se construia în 2012-2013, când a început piaţa să crească şi când se construiau imobile de o calitate mai redusă faţă de cele de acum, care sunt de o calitate mult mai bună. În plus, în fiecare an vedem câte un nou val de clienţi. Sunt cei din IT, cei care locuiesc în blocurile vechi şi care doresc ceva mai bun, cei care locuiau cu părinţii şi acum au un job bun, câştigă bine şi vor casa lor. Mai mult, sunt cei care vor să investească şi cumpără apartamente. Toate aceste elemente vor aduce cerere în piaţă”, a spus Tal Roma, deve­lop­ment manager în cadrul AFI Europe România.

Singurele probleme pentru piaţa rezidenţială pot veni dinspre politica monetară.