Business-ul care chiar este ţinut în viaţă de clienţi: O sală de fitness consumă energie electrică produsă de clienţii care se antrenează

Autor: Alex Ciutacu 11.03.2018

Scopul antrenamentelor fizice este consumul de energie, însă Eco Gym, un proiect experimental de sala de fitness green a găsit o modalitate de a genera energie, potrivit World Economic Forum.

Viziunea din spatele centrului de fitness situat în Rochester, New York, este reprezentată de o serie de biciclete de fitness care produc energie electrică atunci când sunt folosite, aceasta fiind utilizată pentru a alimenta întreaga clădire.

În timp ce sala are echipamente pentru toate tipurile de exerciţii, sunt 21 de aparate pentru exerciţii de tip cardio care generează curent electric. Printr-o singură utilizare simultană a acestor echipamente, sunt produşi 160 waţi pe oră.

Deşi această energie nu este suficientă pentru a alimenta întregul centru, energia este cumulată cu cea   produsă de panourile solare de pe acoperiş.

Sala de fitness face parte dintr-un proiect denumit Imaginarium, compus dintr-o galerie de artă şi un centru de ştiinţă, situat în clădirea I-Square. Proiectul generează suficientă energie electrică pentru a alimenta complet o serie de restaurante, un centru de conferinţe, un amfiteatru şi un spaţiu de birouri.