Bursa de la Bucureşti, campioana Europei în primele două luni din 2018 cu un plus de 9%. Care sunt cele mai ieftine acţiuni

Autor: Liviu Popescu 06.03.2018

Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai tran­zacţionate acţiuni de la bursa românească, a urcat cu 9% în primele două luni din 2018 şi a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere din rândul burselor din UE, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Bloomberg. Locul doi a fost ocupat de bursa de la Atena cu un plus de 4,2%.

Bursa de la Bucureşti este singura din Uniunea Europeană care a fost pe plus în februarie, lună marcată de cea mai mare corecţie a bursei americane din ultimul deceniu, dar şi de raportările rezultatelor financiare pe 2017.

BRD, Romgaz şi Petrom sunt cele mai ieftine acţiuni din indicele BET la începutul lunii martie în contextul în care se tranzacţionează la cele mai scăzute valori ale indicatorului PER (price earning ratio). Valoarea de piaţă a celor 87 de companii listate pe segmentul principal al bursei româneşti a atins la finele lunii februarie 39 miliarde de euro (183 mld. lei), cea mai ridicată valoare înregistrată până acum de emitenţii de la bursa românească.