Farmaciile Ducfarm din Cluj au ajuns la afaceri de peste 160 mil. lei cu 19 unităţi. „Am avut câteva tatonări din partea marilor jucători din retailul farma, dar am considerat că suntem capabili să rezistăm presiunilor din piaţă.“

Autor: Georgiana Mihalache 07.03.2018

Ducfarm, brandul sub care funcţionează 19 farmacii în zona Ardealului, o afacere de fa­milie înfiinţată în urmă cu 13 ani, a în­che­iat anul 2017 cu afaceri de peste 160 mil. lei, un avans de 28% faţă de anul ante­rior, potrivit lui Radu Oprean, unul dintre acţionari.

Pentru anul acesta, pla­nurile de business vizează consolidarea pe piaţa farmaceutică şi achiziţia a încă o licenţă sau două.

„În anul 2017 a fost achiziţionată o licenţă în Cluj, iar la debutul anului 2018 o alta într-un alt mare oraş din zona Ardealului. Obiectivul pentru 2018 este consolidarea ultimelor achiziţii şi aducerea lor la nivelul de profitabilitate al grupului, cu menţinerea stan­dardelor autoimpuse de oferire de servicii farmaceutice de calitate pentru pacienţii care apelează la noi, aceste servicii fiind probabil principalul nostru atu. Fiind o afacere de familie, nu avem nicio presiune legată de ţinte numerice. Încercăm o dezvoltare naturală, în zone adiacente celei în care am început“, a spus Radu Oprean pentru ZF.